Royal Albert Hall

Lontoo 5.3.2019

Lontoon matkalla pääsin vierailemaan yhdessä legendaarisimmistä konserttisaleista, eli Lontoon Royal Albert Hallissa. Valitettavasti kyseisenä ajankohtana ei ollut konserttia tarjolla, mutta kohde on sen verran mielenkiintoinen että vierailu sinne kannattaa tehdä muutenkin.

Royal Albert Hall löytyy osoitteesta: Kensington Gore, South Kensington, London SW7 2AP, Yhdistynyt kuningaskunta. Rakennus sijaitsee puistoalueen reunalla, eli Hyde Parkin tai tarkemmin sanottuna Kensington Gardensin etelän puoleisella reunalla. Esimerkiksi Oxford Streetiltä on sinne ihan kohtuullinen kävelymatka.

Kyseessä ei ole pelkästään konserttisali, vaan se on tapahtuma-paikka. Konserttien lisäksi siellä on järjestetty muun muassa erilaisia näyttelyitä, muoti-esityksiä, gaala-iltoja ja myös urheilua, kuten tennis-otteluita ja painikilpailuita. Jälkimmäisen osalta voi vain kuvitella kuinka salin hyvä akustiikka lisää painin intensiteettiä lehtereille saakka.
Itse Kohteessa toimii kahvila/ravintola, joka on avoinna päivisin ja jossa voi käydä fiilistelemässä paikan tunnelmaa. Jos haluaa nähdä itse salin ja muuta rakennusta, pitää ostaa lippu opastettuun kiertokäynnille. Se kyllä kannattaa. Reilun tunnin mittaisella kiertokäynnillä näet paljon ja kuulet oppaan kertomana historiaa ja milenkiintoisia yksityiskohtia.

Pääsisäänkäynti avautuu puiston suuntaan
Näkymä hallin toiselta puolen
Oppaana toimi brittiäinen herrasmies (kuvassa keskellä) jolta tuli sujuvasti tarninaa ja briljantin tarkkoja yksityiskohtia vuosiluvuista ja henkilöistä. Käytävillä oli runsaasti valokuvia paikassa esiintyeistä julkisuuden henkilöistä.
Ala-aluasta nousevat portaat molemmille puolille. Ilmapiiri oli kaikilta osin hyvin kuninkaallinen.
Seinillä olevat taulut uhkuivat paikkaan sopivaa tunnelmaa.
Kuvaa salin perältä esiintymislavan suuntaan. Esiintymislava ei ollut kasattuna tällä kertaa.
Salin kattoon on rakennettu erikoisia akustisia elementtejä, joita kutsuttiin nimellä ”mushrooms”, koska ne muistuttivat ulkoisesti sieniä.
Elementit oli rakennettu varta vasten tähän saliin ja ne toimivat sen verran hyvin että niitä on sitten myöhemmin kopioitu muihinkin konserttisaleihin ympäri maailmaa ( Royal Albert Hall 2019. Viitattu 28.4.2018, https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Albert_Hall ).
Aitiot henkivät Brittiläistä imperiumia. Itse kuninkaallisten aitioon pääsimme myös kurkistamaan, mutta valokuvaaminen siellä oli kielletty.
Salin äänetoistojärjestelmä on ripustettu lavan yläpuolelle.
Salin reunoilla on ravintoloita, tässä yksi hienoimmista.
Oppaamme kertomassa ravintolan historiaa.
Asettelut olivat pöydissä valmiina odottamaan vieraita.
Kuvaa salin ylimmästä osiosta, josta löytyy salin ainoat seisomapaikat. Seisomapaikoilla on reilusti tilaa ja siellä voi helposti siirtyä eri puolelle salia katsomaan.
Seisomapaikat ovat varsin suosittuja ja ne täytetäänkin yleensä sen verran väljästi, että siellä on mahdollistuus pistää jalalla koreasti musisoinnin yhteydessä.
Näkymää salin toisesta ravintolasta.
Ravintolasta löytyy myös baaritiski.
Ravintolan piano on saatu itse Sir Elton Johnilta.
Näkymä etupuolen ikkunasta puistoon päin.
Satunnainen turisti päässyt ikuistamaan itsensä kuvaan.